HVIDEVARER

Sådan holder du dine hvidevarer pæne

Selvom man bor til leje, er det vigtigt at holde en høj standard, når det kommer til vedligehold. Dette gælder også for dine hvidevarer som køleskab, ovn og opvaskemaskine. Bor du til leje hos os i en lejebolig i Odense eller en af vores lejligheder i Nyborg, er det desuden vigtigt at du holder orden i vaskekælderen og passer på hvidevarer som vaskemaskiner og tørretumblere, du deler med resten af ejendommen.

Køleskabet

Der er mange gode grunde til at holde dit køleskab rent. Udover dårlig lugt, kan gamle madrester nemlig også være et slaraffenland for bakterier, som kan sprede sig til de nye madvarer.

Når du rengøre dit køleskab behøver du ikke at bruge skrappe kemikalier. En simpel blanding af vand, hvid eddike og et par dråber opvaskemiddel er det eneste du har brug for. Her er det præcise blandingsforhold:

  • 2 dele eddike
  • 3 dele vand
  • Et par dråber opvaskemiddel

Inden du går i gang med at rengøre dit køleskab skal det tømmes for madvare. Det tager ikke mere end 5-10 minutter at rengøre et køleskab, hvis man gør det jævnligt. Start med at tage alle hylder og skuffer ud og rengør disse med almindeligt opvaskemiddel. Tag dernæst en klud, vrid den op i eddikevandet og vask køleskabets sider, top og bund. Tør efter med lidt lunkent vand. 

Nogle gange om året bør du også tømme afløbsbakken bag på skabet, da skidtet ophober sig der.

Du bør som minimum rengøre dit køleskab grundigt hver anden måned. Du kan skære ned på rengøringstiden ved at tørre køleskabet over en gang om ugen med lidt lunkent vand og huske at smide gamle madrester ud.  

Ovnen

En ovn bliver hurtigt beskidt, men det kan, for mange, virke uoverskueligt at rengøre den. Vi har samlet nogle nemme tips til at rengøre din ovn både indvendigt og udvendigt.

Vores lejligheder er udstyret med forskellige ovne, og det er ikke alle, der har de samme funktioner. Nogle ovne, især integrerede ovne, har en pyrolysefunktion som brænder gamle madrester væk. Har din ovn ikke en pyrolysefunktion, kan du foretage en damprens, hvor du sætter et fad med vand ind i en ovn på 50 grader i omkring 30 minutter. Vandet fordamper og opløser fedt og snavs, hvilket gør det nemmere at rengøre ovnen bagefter.

HUSK at du aldrig må bruge skuresvampe og hårde rensemidler til at rense ovnen indvendigt! Du kan finde rengøringsmidler specielt egnet til ovne her.

Udvendigt kan du rengøre ovnen med almindeligt rengøringsmiddel. Kogepladerne kræver dog en kogepladerens og en skraber, idet der er tale om fastbrændt fedt.

Ovnen bør rengøres 4 gange årligt eller efter behov.

Opvaskemaskinen

Hvis du ikke sørger for at holde din opvaskemaskine ren, vil snavs og madrester ophobe sig i opvaskemaskinens filter og afløb. 

Her er fire nemme tips til at holde din opvaskemaskine ren, alt afhængigt af, hvor beskidt din opvaskemaskine er:

  1. Sørg for at der altid er påfyldt nok salt og afspændingsmiddel i maskinen. Sæbens effektivitet falder nemlig drastisk, hvis der ikke er nok salt og afspændingsmiddel i maskinen.
  2. Fjern filteret og tøm det for snavs og madrester. Skyl det rent med lidt opvaskemiddel og vand.
  3. Kør en maskinrens. Du kan købe opvaskemaskinerens i de fleste supermarkeder. De fleste maskinrens kræver blot at med kører en vask med med maskinrensen inde i opvaskemaskinen.
  4. Hvis din opvaskemaskine har brug for at blive afkalket er citronsyrepulver din ven. HUSK at bruge citronsyrepulver og ikke almindelig citronsyre, da dette kan ødelægge maskinen. Tilsæt citronsyrepulver i sæbedispenseren og kør en almindelig vask. Kør derefter et almindeligt program uden sæbe, for at skylle alle sæberesterne ud.

Vaskekælderen

Vaskekælderen er til fælles brug for alle i ejendommen. Bor du hos Bøg Madsen Ejendomme skal du, uanset om du bor i en lejebolig i Odense eller en af vores lejligheder i Nyborg, skal du holde vaskekælderen pæn, behandle maskinerne med respekt og rydde op efter dig selv. Sørg altid for at tømme fnugfilteret på tørretumbleren, så den næste bruger ikke skal rydde op efter dig. Undgå at bruge blegemiddel i vaskemaskinen, da rester kan sidde tilbage i maskinen og ødelægge den næste brugers tøj.

Contact

KONTAKT

BØG MADSEN EJENDOMME

Kontakt os på nedenstående, hvad enten det drejer sig om ejendomservice
eller du ønsker at høre mere om vores lejeboliger.

Du kan kontakte os på kontoret man-tors fra kl. 09.00-13.00.

Nuværende lejer ved os

Skriv til os på mail (husk adresse i emnefelt)
E-mail: [email protected] (hvis du bor i Odense)
E-mail: [email protected] (hvis du bor i Nyborg)

Ønsker at bo til leje ved os

Skriv til os på mail
E-mail: [email protected] (udleje)

Copyright 2021 BØG MADSEN EJENDOMME

Contact