VARME TIPS

Indstil din radiator korrekt

Den ideelle rumtemperatur er mellem 20 og 22 grader. Hvor meget din termostat skal stå på for at opnå 20-22 grader, kan variere fra bolig til bolig. Du må derfor prøve dig frem.

Termostaten bør dog ikke stå på mere end 3½. Er du nødt til at skrue din radiator længere op for at opnå en stabil rumtemperatur, kan det være tegn på, at fremløbstemperaturen på dit varmeanlæg er for lav.

For hver grad du hæver temperaturen, stiger dit varmeforbrug med cirka fem procent. Det kan derfor godt betale sig at holde øje med temperaturen og bruge lidt tid på at indstille radiatorerne korrekt.

GODE RÅD OM OPVARMNING AF DIN LEJLIGHED

Sørg for en ensartet temperatur

Ved at have en ensartet temperatur i alle boligens rum, slipper du for varmetab til for eksempel det kolde bryggers. Selvom du husker at lukke døren til husets kølige rum, vil der nemlig stadig trænge kold luft derfra til de tilstødende rum.

Den kolde luft vil få de tændte radiatorer i de opvarmede rum til at arbejde en lille smule hårdere, end de ellers skulle. Dermed bliver besparelsen på at undgå opvarmning af enkelte rum ofte forsvindende lille på bundlinjen.

Du bør ikke sænk temperaturen til under 18 grader, og temperaturforskellen bør ikke være mere end 5 grader mellem rummene. Ellers vil der opstå problemer med kondens, fugt og skimmel.

Dæk ikke din radiator

Mange radiatorer bliver ikke udnyttet korrekt, fordi de bliver forhindret i at fordele varmen optimalt. For eksempel fordi de er tildækket af en sofa eller der hænger gardiner ned foran. Det bremser varmen i at fordele sig ud i lokalet, og du opnår ikke fuld varmeeffekt af din tændte radiator på trods af, at den er indstillet korrekt.

Sørg i stedet for, at varmen kan komme ud i rummet ved ikke at dække dine radiatorer til.

Sænk ikke temperaturen med mere end tre grader

Mange sænker temperaturen i hjemmet om natten eller om dagen, når de ikke er hjemme. Det er naturligvis en god metode til at spare på varmeregningen, men kun hvis du ikke skruer for langt ned.

Bliver rumtemperaturen mere end 3 grader lavere, vil dine radiatorer nemlig skulle arbejde ekstra meget for igen at opnå et behageligt indeklima. Dermed bliver besparelsen på at sænke temperaturen brugt på en ekstraudgift til at genopvarme boligen.

Hvis du lukker varmen ned i hele din bolig på grund af fx en længere ferie, bør temperaturen aldrig komme under 14 grader.

Husk at lufte ud

For at skabe et godt og sundt indeklima er det vigtigt, at du lufter ud med gennemtræk i cirka 5 minutter flere gange om dagen. Husk at skrue ned for hver enkelt radiator imens og tænd igen på den korrekte indstilling, når du er færdig.

Det kan være fristende i stedet at lade et vindue stå på klem hele dagen, men i forhold til varmeregningen er det sjældent en god idé. Når et vindue står åbent hele dagen, vil det nemlig resultere i afkøling af vægge og andre overflader. Det gør det sværere at genopvarme hele rummet efterfølgende. Den samlede mængde forbrugte energi vil således være større, end hvis du i stedet blot lufter ud kortvarigt.

Du kan læse mere om energi tips på Energi Fyns hjemmeside Se mere her!

Contact

KONTAKT

BØG MADSEN EJENDOMME

Kontakt os på nedenstående, hvad enten det drejer sig om ejendomservice
eller du ønsker at høre mere om vores lejeboliger.

Du kan kontakte os på kontoret man-tors fra kl. 09.00-13.00.

Nuværende lejer ved os

Skriv til os på mail (husk adresse i emnefelt)
E-mail: [email protected] (hvis du bor i Odense)
E-mail: [email protected] (hvis du bor i Nyborg)

Ønsker at bo til leje ved os

Skriv til os på mail
E-mail: [email protected] (udleje)

Copyright 2021 BØG MADSEN EJENDOMME

Contact