UDLUFTNING

Et sundt indeklima kræver udluftning og opvarmning i ALLE rum

Luft ud i din bolig mindst 2-3 gange i døgnet i 5-10 min. Luftes der ud længere tid af gangen, vil det blot medføre et unødigt varmeforbrug. Luk derfor også for radiatorerne under kraftig udluftning.

Synlige tegn på høj luftfugtighed

Når der dannes kondens (synlig fugt) indvendig på termoruder, er det et signal om, at luftfugtigheden er for høj. Luk vinduer og døre op og skab gennemtræk i boligen i 5-10 min.

En familie, 2 voksne og 2 børn, skaber omkring 10-12 l fugt (vanddamp) i døgnet. Al denne fugt SKAL fjernes fra boligen. For hver m3 luft der udskiftes ved ventilation, fjernes der ca. 3 gr. vanddamp.

GODE RÅD OM UDLUFTNING

Tørring af vasketøj

Hæng aldrig vasketøj til tørre inde i boligen. En hyppig høj luftfugtighed kan medføre, at der dannes skimmelsvamp på (kolde) overflader som ydervægge. Evt. vådt overtøj bør anbringes i toilet- /baderum for lukket dør, så der kan sikres tilstrækkelig ventilation.

Ventilation under madlavning

Gør brug af el-ventilation/emhætte, når komfur eller ovn er i brug. Gryder skal tildækkes med låg under brug, herved vil man netop sikre, at vanddamp ikke unødigt tilføres øvrige rum i boligen.

Fugt fra bruser i baderum

Ved brusebad er det væsentligt, at døren til baderummet holdes lukket, så vanddamp ikke tilføres øvrige rum. Efter brusebad bør overskydende vand i brusenichen straks fjernes.

Fugt i soverum

Soverum skal løbende sikres en tilstrækkelig udluftning og varmetilførsel. En acceptabel luftfugtighed, uden rummet tilføres en høj varmetilførsel, kan tilvejebringes ved supplerende at anvende en kondensaffugter, som kan købes i ethvert byggemarked. Sørg for, at soveværelser i kolde perioder er opvarmede. Skulle du synes, det er for varmt at sove i om natten, så luft ud, inden du skal sove. Tænd så for varmen igen næste dag. Således undgås fugtskader i soveværelset.

Ventilation bag møbler

Møbler, herunder senge og skabe mv., bør holdes ca. 5 cm fra ydervægge, så der sikres luftcirkulation mellem ydervægge og diverse møbler. En stillestående (fugtig) luft vil således kunne ventileres væk under den daglige udluftning af boligen.

Vand på trægulve

Ved gulvvask skal man være opmærksom på, at flydende vand på trægulve aldrig må være forekommende, idet vandet via sprækker i gulvbrædderne og ved fodpaneler kan blive tilført gulvkonstruktionen. Herved vil der kunne opstå fare for dannelse af skimmelsvamp på for eksempel undersiden af gulvbrædderne.

Contact

KONTAKT

BØG MADSEN EJENDOMME

Kontakt os på nedenstående, hvad enten det drejer sig om ejendomservice
eller du ønsker at høre mere om vores lejeboliger.

Du kan kontakte os på kontoret man-tors fra kl. 09.00-13.00.

Nuværende lejer ved os

Skriv til os på mail (husk adresse i emnefelt)
E-mail: [email protected] (hvis du bor i Odense)
E-mail: [email protected] (hvis du bor i Nyborg)

Ønsker at bo til leje ved os

Skriv til os på mail
E-mail: [email protected] (udleje)

Copyright 2021 BØG MADSEN EJENDOMME

Contact